Cerdanyola del Vallès

Albert Roger Herreros, nou primer secretari de les JSC

L'executiva local de la JSC s'ha renovat i es presenta disposada a treballar per l'agrupació i per la ciutat des dels valors del socialisme.
Albert Roger Herreros
Primer Secretari de la JSC Cerdanyola

Albert Roger és el nou primer secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) a Cerdanyola en substitució de Xavi Mir que ha ostentat el càrrec en l'últim mandat.

L'executiva local de la JSC s'ha renovat i la completen com a secretari d'Organització, Òscar Díaz; secretari adjunt d'Organització, Marc López; secretari de Formació i Comunicació, Edgar Rojas; secretari de lluita LGTB i contra la discriminació, Carlos García; i com a vocals, Joan Riquelme i Laura Delgado.

La nova executiva es presenta disposada a treballar per l'agrupació i per la ciutat des dels valors del socialisme, afirmava Roger durant l'assemblea celebrada la setmana passada al Casal de Joves en la que era escollit com a nou primer secretari. Albert Roger vol una executiva que sigui funcional i pràctica, que actualitzi les seves activitats d'acord amb les noves realitats, que mantingui els principis de radicalitat democràtica i que sigui molt transparent.

Des de les JSC volen recuperar espais als instituts de la ciutat, participar activament als mitjans de comunicació locals, millorar la informació amb les noves tecnologies, estar connectats amb la resta d'organitzacions però, sobretot, volen estar amb els joves de la ciutat, al costat de tots aquells que estiguin pel reformisme i no pel trencament radical.

Crítics amb el nou govern

La JSC dóna tot el seu suport a l'agrupació local del PSC però també adverteix que serà crítica quan sigui necessari. Aquesta mateixa actitud crítica la mantindrà amb Compromís per Cerdanyola, que ostenta l'alcaldia, perquè, segons assegura Albert Roger, han alliçonat durant anys al PSC de com s'havien de fer les coses i ara actuen d'una manera completament contrària, fent referència a les retribucions i designació de càrrecs de confiança, entre d'altres qüestions.

La JSC es compromet a vetllar perquè Compromís per Cerdanyola compleixi amb els seus compromisos i el seu programa electoral. El nou primer secretari de les Joventuts Socialistes afirma que durant molt de temps "hem sentit el seu alè darrera nostra i ara ho sentiran ells". Roger indica que "anirem a per ells amb el diàleg i la raó" i "sense recórrer a la demagògia" amb tot allò que incompleixin.

La primera secretària de l'agrupació local del PSC i exalcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, felicitava la nova executiva però també agraïa molt especialment la tasca realitzada fins ara per la JSC fent nombroses aportacions a l'agrupació i a la institució, posant com a exemple les aules d'estudi nocturn, entre d'altres.

Carmona creu que les Joventuts Socialistes estan involucrades en les entitats de la ciutat, que és on es troba la gent i és on toca estar. El socialisme, segons la primera secretària, "no està de moda però això no va de modes sinó de valors" i, en aquest sentit, destaca que la JSC manté els valors del socialisme que són els valors de la igualtat i de posar com a prioritat per davant de tot les persones.

Carme Carmona reconeix que el PSC en general no viu un bon moment però adverteix que "quan passi aquest tsunami nosaltres continuarem aquí". Cal adaptar-se i recuperar aquest nou pols i el PSC necessita la guinda de la radicalitat que posa la JSC.

Defensa amb fermesa dels interessos dels joves

A l'assemblea també assistia el viceprimer secretari de la Federació Vallès Occidental de la Joventut Socialista de Catalunya, David González, el qual felicitava a la nova executiva i recordava que malgrat els canvis de protagonisme, el projecte polític de la JSC continua sent el mateix; un projecte basat en la fermesa i en la lluita pels interessos de la joventut. González creu que el PSC i la JSC de Cerdanyola s'ha d'adaptar a una nova realitat que és la de no governar la ciutat, tot i ser la llista més votada en les darreres eleccions municipals.

Durant l'assemblea també es van escollir els consellers que representaran la JSC de Cerdanyola a la Federació del Vallès Occidental i que són: Albert Roger, Òscar Díaz, Marc López, Edgar Rojas, Carlos García, Laura Delgado, Joan Riquelme, David González, Xavier Mir, Andreu Espinola i Santiago Moro.

Galería d'imatges (2)