Cerdanyola del Vallès

Lectura manifest en memòria a la derrota republicana a Cerdanyola

El primer secretàri Albert Roger Herreros ha llegit el manifest a l'estàtua de la República per recordar que fa 77 anys les tropes franquistes van entrar a la ciutat acabant amb els drets i llibertats
Companys de la JSC i PSC a l'estàtua de la república
Companys de la JSC i PSC a l'estàtua de la república

A continuació el manifest llegit per la JSC,

Benvolgudes companyes, Companys, cerdanyolenques i cerdanyolencs.
Avui ens reunim sota aquesta estàtua, que simbolitza la república, per recordar que fa 77 anys, un dia com avui, les tropes franquistes van posar fi al primer període democràtic real a Cerdanyola . Les víctimes que va deixar aquella guerra injusta i subvencionada per les forces dictatorials europees, van sumir Espanya i Catalunya en un període de 40 anys de privacions de llibertats i terror. Un règim que es va imposar per la força de les armes i no per les urnes. Moltes cerdanyolenques i espanyoles van morir defensant les llibertats del país.
No ens podem oblidar de les conseqüències, milers de famílies destruïdes, ciutadans enterrats a fosses comuns sense cap coneixement, i la privació de tota cultura i coneixement que fos contrari als ideals i valors del franquisme, això inclou tant la llengua com la cultura catalana i tota la riquesa literària de molts autors republicans.
Durant la post-guerra, i fins la tornada de la democràcia, es van posar en marxa lleis per torturar persones que discrepessin amb el règim i fins i tot fer presoners a totes aquelles assenyalades com a persones “poc morals” pel règim, com homosexuals, transsexuals, etc.
Avui estem a l’any 2016, nosaltres som hereus directes d’aquelles persones que lluitaven perquè nosaltres tinguéssim molts drets dels que gaudim avui dia.
• Jornada laboral de 40h setmanals.
• Vacances pagades
• Educació universal
• Dret a Vaga
• Descans dominical
• Etc.
Nosaltres, en els anys de governs d’esquerres i socialistes hem incorporat,
• El sistema de pensions
• La llei de matrimonis del mateix sexe
• La Sanitat Universal
• Lleis d’avortament
• Sistemes de beques
• Els estatuts d’autonomia
• Etc
I qui és l’hereu dels franquistes? Qui s’ha oposat o ha recorregut moltes d’aquestes lleis davant del constitucional? Qui ha votat en contra sempre o les ha retallat? El PP.
Vigilem i no perdem el nord, nosaltres som hereus d’aquells que van lluitar pels drets dels desfavorits, dels treballadors i les dones. No som pas els que davant d’una realitat que no ens agrada ens vam aixecar en armes imposant les nostres idees. Les nostres victòries les hem guanyat a les urnes, ni amb les armes ni amb els tribunals polititzats.
Recorde-m’ho, mai podem pactar amb aquells que sistemàticament han volgut privar a les persones de la seva felicitat o dels seus drets. Nosaltres som l’esperança de moltes persones, de totes aquelles persones que soles no poden, que necessiten una empenta. La nostra missió és la que hem dut a terme durant anys, ser la llum que doni igualtat i llibertat a tots els ciutadans sense mirar la procedència, el gènere o la seva orientació sexual.
Amics i amigues, avui més que mai, per la igualtat, per la llibertat i pels drets conquistats i els que ens queden per conquistar. Que ningú mai ens els tregui!
Salut!

Adreça

Galería d'imatges (1)