Cerdanyola del Vallès

Moció presentada per la Joventut Socialista de Catalunya a Cerdanyola de rebuig a l’actitud excloent

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) és el sindicat majoritari a la UAB, tenint el control de la majoria d’assemblees. Aquest sindicat, afí als partits anitcapitalistes i independentistes de Catalunya, porta anys tenint una actitud intolerant i totalitària a la universitat.
Aquest sindicat s’ha dedicat sistemàticament a posar traves als estudiants que no volien fer vaga, boicotejant actes de formacions polítiques no afins als seus ideals i, fins i tot, impedint la llibertat d’expressió i premsa, evitant que dins de la UAB es puguin repartir butlletes que no siguin de partits amb una ideologia que ells tolerin.
Però la gota que ha fet vessar el got ha estat la convocatòria d’una festa de carnaval, organitzada pel propi sindicat SEPC, a la plaça cívica de la UAB que incloïa a la seva convocatòria el següent fragment, de forma literal:
“I recordeu que les nostres festes es basen en el respecte, així que no admetem actituds sexistes, racistes o espanyolistes!”
Per aquest motiu, i donat que la festa es fa a una universitat pública dins del nostre municipi, volem condemnar i rebutjar qualsevol actitud intolerant i intransigent que es produeixi a qualsevol esdeveniment que es realitzi a la nostra ciutat, més encara si fa ús d’espais públics.
Per tot l’exposat, demanem al Ple municipal:
Primer: La condemna i denúncia a tota mena de convocatòries, actes o accions intolerants, censatàries i/o excloents a la ciutat i, en particular, a aquest acte organitzat per el SEPC-UAB on s’equipara ser espanyolista amb ser sexista o racista. Tanmateix, denunciar qualsevol mena d’acció que d’ara en endavant aquest Sindicat, o qualsevol altra organització, pugui fer en el sentit abans esmentat.
Segon: Que el govern de la ciutat comuniqui el contingut d’aquesta moció al rector de la UAB, així com instar-li a fer vigilància sobre qualsevol mena d’acte discriminatori o censatari que tingui llocs dins de la UAB, per garantir així la llibertat d’expressió i opinió dins d’ella, com universitat pública que és. 

Documents adjunts

Adreça